BOSTON TERRIËR VRIENDEN NEDERLAND

Show

 

Wanneer u uw hond laat beoordelen op uiterlijke raskenmerken dan hebben we het hier over showen van uw hond. Dit wordt gedaan op de zogenoemde exterieurshows, oftewel hondententoonstellingen. Uw hond wordt dan gekeurd door erkende keurmeesters. De keurmeester kijkt naar hoe u hond er uitziet en hoe hij 'in elkaar zit' oftewel hoe uw hond is gebouwd. De keurmeester kijkt ook of uw hond zich netjes gedraagt in de showring. De hond moet sociaal zijn en mag geen agressief gedrag laten zien. Ook mag hij geen gebreken of ziekten vertonen waar hij last van kan hebben. Die kunnen immers welzijnsbeperkend zijn voor uw hond.

 

Wilt u deelnemen aan een hondententoonstelling? Zie hiervoor een overzicht van de dogshows in Nederland voor 2019.Werk

Trainen met honden noemt men ook wel “werken met de hond”. De Boston Terriër is veelzijdig!  Vaak is de Boston Terriër ook in diverse clips te zien waarin ze de meest vreemde capriolen uithalen. Het is een serieuze komiek die haast altijd bereid is om te trainen, spelen, wandelen maar ook heel rustig in huis kan zijn. De Boston Terriër is ook goed met kinderen mits beide correct opgevoed natuurlijk!


 

1 Gehoorzaamheid 
Bij de gehoorzaamheids-trainingen proberen we honden op een zo positief mogelijke manier te trainen. Plezier voor baas en hond staat hierbij centraal.

2 Speldag 
Speldagen organiseren we voor het gehele gezin. Tijdens de speldag worden er gezamenlijke spelletjes gedaan met de honden. Hierdoor wordt de samenwerking en binding tussen de hond en het gezin vergroot.

3 Verkeerszekere Hond (VZH)
Voor diegene die na de basis opleiding verder willen trainen geven wij VZH lessen. VZH staat voor verkeerszekere honden. Hier wordt de hond geleerd te trainen op een trainingsveld en daarnaast een sociale test af te leggen in een openbare locatie.

 

  4 Behendigheid 
Behendigheid is iets waar de Boston gek op is. Een behendigheidsparcours met sprongen, tunnels, wip en brug zo perfect en snel mogelijk afleggen is een perfecte sport voor de Boston.
 

5 Breitensport
Breitensport is een superleuke sport met een combinatie van gehoorzaamheid, snelheid en behendigheid. 

 

  6 Dag van de Hond
Tijdens de jaarlijkse dag van de hond staat de hond in het gezin centraal.
 
7 Wandeltochten
Met regelmaat organiseren wij wandeltochten voor baasjes met hun Boston.
  8 Uithoudings-vermogen examen (UV)
UV examens zijn ook voor de Boston mogelijk; Er wordt een traject van 20 km gelopen. In het traject zijn twee rustpunten!
 
       

 

Show & Werk