BOSTON TERRIËR VRIENDEN NEDERLAND

Nieuws

 


 

 

Januari 2020

Ons eerste contactblad voor 2020 is weer een feit! Een jaar waarin we weer gaan proberen een gezellig en vooral ook een goed clubjaar te realiseren. We doen ons best om ook de weer opnieuw ontstane clubavond in leven te houden. Op de meeste vrijdagavonden komen we rond half 8 samen en gaan we trainen en gezellig samenzijn. We begrijpen maar al te goed dat u van tijd tot tijd bostons wil ontmoeten met hun baasjes.

Verder in dit contactblad leuke items om te lezen:

 • 'Spelen' met je puppy; Puppies zitten vol energie en een pup fysiek uitputten is een bijna onmogelijke taak, zeker aangezien hele lange wandelingen met een jonge hond niet geadviseerd wordt. Maar wist je dat honden eigenlijk nog veel eerder moe worden als ze bezig zijn met hun hersenen. Daarom is 'spelen' met je puppy zo goed. Volop tips in ons ledenblad!
 •  Jaloezie; Hondenbaasjes weten het al lang, ook honden kunnen stikjaloers zijn :-) lees er hier alles over!
 • Onweer; Wat te doen bij onweer tijdens uw wandeling? En wat te doen als uw hond bang is voor onweer?
 • Gras; Waarom eet een hond gras? Hoewel niemand er helemaal zeker van is waarom honden gras eten, zijn deskundigen op het gebied van hondengedrag er zeker van dat het heel normaal is en zeker niets om je zorgen over te maken. Er zijn meerdere reden waarom honden gras eten...

 

Wilt u ook graag dit leuke contactblad ontvangen? Voor slechts 30 euro per jaar bent u lid van onze leuke vereniging. En ontvangt u ons contactblad 4x per jaar. Lid worden is eenvoudig! Klik hier en vul uw gegevens in :-)


 

 

December 2019

Wij wensen iedereen een fantastisch 2020!

Met heel veel plezier, geluk en goede gezondheid! En natuurlijk hopen we elkaar te treffen in het nieuwe jaar, bij een les, evenement, wandeling of vergadering. Namens Kees, Kamila en de kinderen en natuurlijk de hondjes!


 

 

 

Bostons van de maand:
November en December 2019

   


 

November 2019 

SPEUREN MET UW HOND

Op 17 november zijn we met de drie rasverenigingen (Boxer Vrienden Nederland, Hovawartbond Nederland en Boston Terriër Vrienden Nederland) die in Tilburg trainen gaan speuren.
Het was een gezellige ochtend / middag waarbij verschillende combinaties meededen, van geheel onervaren baasjes met hun honden tot gevorderde. We verzamelden om 10.30 uur tegenover een kaasboerderij aan grasstrook langs de weg (omgeving Tilburg).

Na afloop was er de mogelijkheid om in de kaasboerderij nog wat ambachtelijke producten te kopen. Het weer was perfect en zowel baasje als hond hebben genoten!


   September en Oktober 2019

En hier zijn de twee viervoeters van de maand September en Oktober!
Onze eigen Houwaert's Cloe en stoere Jake!
Staat jullie trouwe Boston straks op onze website voor de maand November? 


Zomer 2019; Het nieuwe ledencontactblad ligt weer op de mat!

Met daarin o.a.

 • Krijgt jouw hond een ijsje?
  Want is ijs nou gezond of juist slecht voor honden? Er zijn wel degelijk dingen om mee rekening te houden als je je hond een ijsje wil geven, denk daarbij aan; liever geen roomijs / nooit light ijs wat voor mensen bedoeld is / honden die aanleg hebben voor een maagtorsie kun je ijs beter vermijden / pas op voor misselijkheid en diarree enz. 
 • Zoönoses; ziektes die je van je hond kan krijgen; zoönoses zijn ziektes die van dier op mens over kunnen gaan. De overdracht van dier op mens kan plaatsvinden via aanraken maar ook via de lucht. Gelukkig worden de meeste honden in Nederland goed verzorgd en gevaccineerd en hoef je dus niet direct in paniek te schieten de volgende keer dat jou hond je in je gezicht komt likken. Wees alert op de signalen en bij twijfel ga naar je dierenarts.
 • Hondenvoeding; brokken of vlees? Ben je pro brok of pro vlees? Lees er alles over in ons ledencontactblad.
 • Speuren met de Boston; een deelnemer aan het woord

Augustus 2019

De zomerperiode loopt weer aardig op zijn eind. De meeste vakanties zijn voorbij en iedereen heeft zijn ritme weer gevonden. Wil je dat vakantiegevoel een beetje vasthouden? Kijk eens op de Facebook pagina 'Hondsdol'. Hierop staan leuke tips en adresjes voor jou en je hond! Adresjes waar je met je viervoeter welkom bent. Van prachtige wandelingen tot leuke musea, van fijne dierenwinkels tot leuke workshops.


  

Bostons van de afgelopen maanden!

Hoi! Wij zijn Flicka, Iggy, Morris en Dexie! Zijn we niet leuk?!

Kijk ook op onze Facebook pagina want daar staan ze ook!
Wilt u uw Boston opgeven? Dat kan! Stuur ons een foto van uw leukste, liefste, grappigste, mooiste Boston en wie weet ziet u uw Boston terug op onze Facebook pagina en website.  


Mensen met honden eten gezonder en zijn socialer ;-)

"Het hebben van een hond is leuk, maar ook nog eens goed voor je. Je beweegt meer, want het dier moet natuurlijk uitgelaten worden, maar uit recent onderzoek blijkt ook dat het hebben van een hond effect heeft op je hart. Het hart van mensen die een hond hebben is gemiddeld gezonder dan dat van mensen die geen huisdier hebben. Ook eten hondeneigenaren gezonder en zijn ze socialer. Dat blijkt uit onderzoek van Mayo Clinic Proceedings. Het hebben van een huisdier is sowieso goed voor je hart, maar een hond is huis heeft meer effect dan bijvoorbeeld een kat...."

Lees het hele bericht hier.
Bron: Metronieuws.nl


 

April 2019

Kijk deze lieve Cooper eens, verkozen als Boston voor de maand april.

En het leuke is dat hij zelf ook jarig is deze maand, namelijk op 28 april.

Gefeliciteerd Cooper! Dat je baasjes je maar goed verwennen!

Zien we jullie Boston hier verschijnen voor de maand mei?
Laat het ons weten! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Pensiongasten zijn meer dan welkom als u met vakantie bent.

Met het verhuizen en vaker in Polen verblijven, zijn er een aantal dingen veranderd op onze hondenschool. Het grootste probleem was goede service te kunnen blijven verrichten aan de 'pension-gasten'. Maar na even zoeken te zijn geweest naar een goede oplossing hebben wij deze gevonden! Namelijk met de komst van Dieudonnee van Raak. Zij heeft jaren terug een stageplek bij ons gehad en is daarna toch wel bij ons blijven hangen. Iedereen die actief is op ons centreum heeft kunnen meemaken hoe ze met honden omgaat. In de jaarovergang heeft ze ook twee nestjes van ons verzorgd. Dus hebben wij de afspraak gemaakt dat als wij er zelf niet zijn Dieudonnee voor de hondengasten of pups zorgt. Dus ook in de nacht zodat ze nooit alleen zijn. Zoekt u voor deze zomer nog een goede opvang voor uw trouwe viervoeter? Neem contact met ons op via Dieudonnee zelf of whatsapp met Kees van Gorp zelf.


 

Maart 2019

Boston van de maand maart is geworden: Charly!

En kijk hem hier eens staan! Een heerlijk botje waarvoor hij op zijn achterpoten gaat staan. Want spelen dat doen Bostons toch wel erg graag :-)

 
Maart 2019

Yes! Het is weer lente! En dat betekent dat de bloemen weer gaan bloeien, het zonnetje zich weer wat meer laat zien en de trainingen buiten een stuk aangenamer worden voor zowel baasje als viervoeter!

Betekent ook dat ons nieuwe ledencontactblad weer is verschenen :-)

Met daarin volop informatie en leuke weetjes:

 • Zo leer je alles over mijten bij de hond; over de symptomen, de diagnose en therapie maar bovenal preventie ervan!
 • Verteld een lid uitgebreid haar ervaring van een van de activiteiten die jaarlijks op onze agenda staat; een wandeling door mooi natuurschoon, dit keer park de Hoge Veluwe
 • heeft Loek een hele mooie tekening gemaakt
 • En wordt je wijzer gemaakt over 'trigger stacking' bij de hond, oftwel "Dat doet'ie anders nooit!

Februari 2019

Boston van de maand februari is Joep!
Kijk hem eens lekker liggen in zijn pluizige mandje.
Wij vinden hem met recht Boston van de maand februari. Zien we jullie Boston hier verschijnen voor de maand maart?

Laat het ons weten! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Weetjes over het hondenlichaam

 • Wist u dat uw hond zweetvoeten kan hebben? Mensen zweten via de huid, alleen honden kunnen dat niet. Zij kunnen hun warmte alleen kwijt via de mond en hun poten. Dus ja, uw hond kan zweetvoeten hebben...!
 • Wist u dat honden in tegenstelling tot wolven niet monogaam zijn? Honden doen het, simpel gezegd, met iedereen. Een teefje produceert meerdere eitjes die na rijping soms wel tot zeven dagen ontvankelijk zijn voor bevruchting, daarom krijgen honden maar zelden één pup. Daar komt nog bij dat sperma van een reu tot acht dagen in leven kan blijven.
 • Wist u dat de oren van je hond bijzonder veelzijdig zijn? Honden hebben 18 spieren om hun oren te bewegen en dat is wel 2 keer zoveel als bij de mens. En dat is niet voor niets. Ze gebruiken hun oren om geluiden op te vangen en dat kunnen ze veel beter dan de mens. 

De volledige artikelen willen lezen? Dat kan! Wordt lid van onze vereniging en ontvang 4x per jaar ons leuke informatieve contactblad. Voor slechts 30 euro per jaar blijft u op de hoogte en kunt u deelnemen aan super leuke activiteiten! Kijk maar eens onder ons activiteiten overzicht.


 

Januari 2019

En de eerste Boston van het nieuwe jaar is weer bekend! Is het geen lieverd? Wij vinden dat Roxy zeker de titel Boston van de maand januari verdiend :-)


Eropuit met de hond

Een weekend weg, wie wil dat nou niet! En hoe leuk is het als uw trouwe viervoeter met u meegaat. Of een dagje weg waarbij uw Boston mee naartoe mag. Denk hierbij aan de dierentuin (Dierentuin Amersfoort en Ouwehands dierentuin Rhenen) of een mooie strandwandeling (waar uw hond ook echt welkom is). Of misschien houdt u meer van een stevige wandeling met als afsluiter een lekkere lunch bij een café waar honden welkom zijn.

Kijk eens op de volgende sites (zowel via Google als Facebook te vinden) voor inspiratie:

 • Hondsdol
 • Dogsincluded
 • Hondenuitlaatbos

 

 

 

December 2018

Maak kennis met Boston van de maand December; Houwaert's Chrichan Jackson

Helemaal ingesteld op de feestdagen :-)
Met een stropdas zoals een echte gentleman betaamd.


 

 Winter 2018-2019

2018 loopt langzaam ten einde, tijd voor ons nieuwe clubblad. Inmiddels alweer het vierde clubblad van dit jaar. De tijd is voorbij gevlogen. We kijken uit naar een mooi nieuw jaar waarin we weer leuke activiteiten op de planning hebben staan. We hopen u daarbij te mogen begroeten!

In deze uitgave o.a. 
"Mijten bij de hond! deel 1"
"Weekendje weg"
"Poep eten, natuurlijk gedrag"
"Weetjes over het hondenlichaam deel 2" 

Nieuwsgierig geworden? Wordt vandaag nog lid! Voor slechts 30 euro per jaar krijgt u dit leuke clubblad thuis op de mat. En dat niet alleen! U bent als eerste op de hoogte van al onze activiteiten. Mogen we u begroeten in 2019?


November 2018

De laatste dagen van november en we gaan alweer de laatste maand van 2018 in. Graag willen we u laten weten dat we gesloten zijn van 17 december 2018 t/m 13 januari 2019. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen toe en hopen u te zien op onze nieuwjaarsborrel 26 januari 2019.

Vergeet niet nog een foto in te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Boston van de maand november! Dan pronkt uw lieve viervoeter straks op de site en op onze Facebook pagina.


 

Oktober 2018

Maak kennis met Boston van de maand oktober: Lex

Zie je graag jouw Boston ook hier op de site en op onze Facebook pagina stuur ons dan een foto met naam van je Boston toe en wie staat jouw lieve viervoeter hier straks voor de maand november!

We zijn benieuwd! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Oktober 2018

Wist u dat we uiteenlopende trainingen voor uw hond aanbieden? Van puppycursus, gehoorzaamheidstrainingen en behendigheid tot aan een complete trainingsweek in de zomer.

En dat wij onze trainingen het gehele jaar door aanbieden. Dus geen zomerstop. 

We hebben zelfs een Boston terriër clubje op de zondag! Wilt u meer info of alvast (voor-) inschrijven stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


September 2018

De zomer is weer voorbij. En de herfst staat weer voor de deur. En daarmee ook ons nieuwe clubblad. Nieuwsgierig? Wordt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nog lid en blijf ook op de hoogte middels onze leuke clubbladen vol nieuwtjes, weetjes en feiten. Van en voor Boston liefhebbers.

In deze uitgave o.a.
"Werken met je hond - trainingsweek 2018"
"Atoptische dermatitis bij de hond"
"Weetjes over het hondenlichaam"

En nog veel meer! Voor slechts 30 euro per jaar krijgt u 4x dit leuke blad op de mat en kunt u aansluiten bij onze leuke activiteiten. 


Februari 2016   

Beste Boston Terriër Vrienden,
Inmiddels heeft u ook kennis kunnen maken met onze Facebook site. Deze site zal in de toekomst door meerdere (bestuurs)leden bijgehouden worden. Klik hier om ons te volgen en blijf op de hoogte!

In februari willen we graag een Boston vrijdag plannen. De datum zal snel bekend gemaakt worden. Ook start snel de Boston puples op vrijdag avond (aanvang 19.00 uur tot 20.00 uur). 

Interesse? Bel voor info 06 54716556


Januari 2016  

Het tweede clubblad is inmiddels bij de leden gearriveerd door de inzet van Marcel van Dijk. Hij heeft er weer voor gezorgd dat ons blad een visite kaartje is voor de vereniging. In de loop van het afgelopen kwartaal is gebleken dat een tweede rasvereniging ook voor de Boston Terriër liefhebbers geen slecht idee bleek te zijn. De vereniging groeit langzaam wat leden aantal betreft en de activiteiten zijn leuk en druk bezocht! Ook in de fokkerij staan we niet stil.  Er zijn weer een paar nestjes in de planning. Rasliefhebbers zijn op onze activiteiten welkom. 


Beste Boston Terriër Vrienden,

Allereerst hartelijk welkom bij onze vereniging!
In het kort stel ik u voor aan de “Boston Terriër Vrienden Nederland”.
Als Boston Terriër eigenaar komt u weinig of geen mensen tegen die dezelfde hobby hebben als u. Het initiatief om deze vereniging te starten komt van enkele Boston eigenaren. Het idee om leuke, leerzame, gezellige en kynologische activiteiten te organiseren zal hopelijk met veel enthousiasme opgepakt worden door de Boston eigenaren. Onze doelstelling willen we bereiken door op een vriendelijke en zeker ook leuke manier met onze leden in contact te blijven.

In onze ogen kan dit zeker ook gepaard gaan met een serieuze aanpak. Dit om het Boston ras ook gezond te houden. We willen namelijk hulp bieden in de fokkerij en tevens begeleiden bij de opvoeding. Een goede, eenvoudige maar ook duidelijke website, die geheel in ons eigen beheer wordt gemaakt en bijgehouden, zal een van de hulpmiddelen naar ons gewenste succes zijn.

Al direct presenteren we een eigen clubblad zonder een reclameblad voor kennels en/of dekreuen te zijn, maar een blad met informatie waar iedere Boston liefhebber iets aan heeft. Hierin staan natuurlijk ook artikeltjes over de Boston en zijn dagelijkse leven! Ons blad wordt professioneel gemaakt waardoor we tot dit resultaat hebben kunnen komen. 

Voorlopig is de Boston Vrienden Nederland een echte Vriendengroep. We hopen onze naam dan ook eer aan te doen. We zijn dus een Vriendengroep dat een bestuur heeft. Het is een bestuur dat wil gaan werken aan de erkenningsprocedure, omdat we natuurlijk graag bij de Raad van Beheer aangesloten willen zijn. We wensen ook (inter)nationaal te kunnen werken met shows, fokkerszaken en alles wat in de kynologie van belang is.

Als voorzitter en erelid van diverse nationale en internationale rasverenigingen heb ik de procedure om tot erkenning te komen al zeer vaak meegemaakt en telkens met succes afgerond. Hier hebben we dus echt wel vertrouwen in! Belangrijk is dat we z.s.m. 50 betalende leden hebben. Dit wordt werven en rondkijken. Rasliefhebbers moeten we dus aanwerven en overtuigen van ons idee.

We zijn liefhebber van een niet zo breed vertegenwoordigd ras wat extra inzet en aandacht vraagt. Wordt u of bent u lid, maak dan ook uw partner lid. Alle hulp is welkom!

Hebt u vragen stel ze gerust, of hebt u ideeën geef ze dan aan. Voorlopig willen we een laagdrempelige vereniging zijn. Niet te laagdrempelig natuurlijk: zeker voor toekomstige leden en/of fokkers moet het van meet af aan duidelijk zijn dat we een serieuze groep zijn. Onze nadruk ligt echter niet op showresultaten. 

We willen onze fokkers graag goed begeleiden en informeren. Als fokker dient u zelf uw verantwoordelijkheden te nemen. U bent immers verantwoordelijk voor uw nakomelingen. Voor advies bent u altijd welkom! Een vriendelijke benadering en behandeling staat bij ons hoog in het vaandel.

Als Boston Terriër groep hebben we een vaste locatie voor evenementen. Op deze locatie vormen we een eigen trainingsgroep waar we met Bostons trainen. Naast het trainen komen we ook gewoon gezellig samen om zaken en wetenswaardigheden uit te wisselen.

Voor de trainingen geld dat we voorlopig op vrijdagavonden samenkomen. Om 19.30 uur, uiteraard onder het genot van een lekker kopje koffie! De lessen worden verzorgd door Marieke Visser, en Kamila & Kees van Gorp. In de lekker verwarmde kantine mogen de hondjes voorlopig mee naar binnen. Voor leuke activiteiten bent u ook bij ons aan het juiste adres.

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact op met het secretariaat. Uiteraard bent u ook welkom op een van de vrijdagavonden waarop we samen komen.

Steunt u ons idee? Sluit u zich dan vandaag nog aan bij misschien wel de gezelligste Boston club!

Kees van Gorp, voorzitter Boston Terriër Vrienden Nederland.

 

Wist je dat?

De Boston Terriër het eerste hondenras is van de Verenigde Staten dat ontwikkeld werd. De oorsprong van sommige rassen is verloren gegaan in de geschiedenis, maar niet die van de Boston Terriër. Het ras werd opgebouwd door het kruisen van de kleine Engelse Bulldog (Toy Bulldog) met de ondertussen uitgestorven witte Engelse Terriër. De oorspronkelijke voorouders van dit ras werden gefokt in Boston rond 1870.


 

De Boston Terriër de bijnaam "Amerikaanse Gentleman" heeft. Het temperament van de Boston Terriër is zo vriendelijk dat het ras daarom de bijnaam kreeg. Dit is waarschijnlijk ook wegens de kleur van de vacht waardoor het lijkt alsof ze een smoking dragen.


 

Eerste treffen en oprichtingsvergadering een officiële ontmoeting was waarbij gezelligheid gepaard ging met het officiële gebeuren.


 

Het nieuwe clublogo is vervaardigd door Rens v Dorst.


 

Unaniem de voorlopige statuten zijn goedgekeurd.


 

Unaniem het voorgestelde bestuur is gekozen.


 

De speciaal gemaakte taart met ons eigen logo erop is gemaakt, gesponsord door de kennel Houwaert's.